FAQ-vragen

Wandelbuddy Zakelijk | Vragen en Antwoorden FAQ

Aantal Sessies

Hoeveel sessies er nodig zijn per cliënt dat valt nu niet te voorspellen. Ik stel voor om eerst één gesprek van een uur af te spreken. Op dat moment kunnen we samen merken of er een goede klik is. We kunnen samen afspreken welk vervolg daarna gewenst is. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen.

Voor wie is coaching bedoeld?

Niet voor iedereen! Wel voor iedereen! Zie de pagina Voor Wie op de particuliere sectie van deze website die hier hopelijk antwoord op geeft. Ik geef ook graag persoonlijk antwoord. U kunt het beste het contactformulier gebruiken om uw vragen hierover te stellen. Wandelbuddy richt zich op meerderjarige personen.

Waar kan de wandel coaching plaatsvinden?

Een wandelcoaching vindt altijd buiten plaats. Ik heb geen praktijkruimte waar ik cliënten ontvangen kan, en een coachingsgesprek binnen past daarnaast niet binnen de formule. Mijn Favoriete plekken om af te spreken zijn onder andere :

Wat als het regent op ons afspraakmoment?

Dan worden we nat. Zullen we afspreken dat ieder zelf voor een paraplu zorgt?

Hoe ver gaan we lopen?

Wanneer dat voor u mogelijk is dan zullen we circa 4 tot 5 kilometer wandelen. Een hoog wandeltempo is niet nodig. Het kan ook heel fijn zijn om tussendoor even stil te zitten of staan bij iets dat we zien / horen / ruiken / voelen / opmerken.

Coaching of naar de psycholoog of naar de psychiater ?

Een coach is geen psycholoog. Een psycholoog kan wel een coach zijn. Uw werknemer gaat naar een psycholoog wanneer hij/zij problematiek te verwerken heeft. Dat gaat (meestal) op doktersvoorschrift. Een psychiater is er voor persoonlijkheidsproblematiek. Een coach is daarvoor onvoldoende opgeleid. Het zou kunnen dat u tijdens coaching aangeraden wordt om een dokter te bezoeken. Combinatie is overigens vaak wel mogelijk.

We zijn met meerdere personen, kan dat?

Neem alstublieft contact op. We kijken samen verder en het is afhankelijk van de hulpvraag die er is.

Wordt coaching vergoed door de zorgverzekering?

Nee, coaching door Wandelbuddy wordt niet vergoed door een zorgverzekering. Ook niet door aanvullende verzekeringen. In sommige gevallen kan vergoeding mogelijk zijn uit een PGB. Ik raad u aan om eerst informatie in te winnen bij uw Zorgkantoor. Wanneer uw werknemer gebruik maakt van wandelcoaching door Wandelbuddy zijn er voor uw werknemer geen kosten.

Wordt coaching vergoed door mijn werkgever?

Wanneer uw werkgever daarover afspraken met Wandelbuddy gemaakt heeft dan worden de kosten geheel door uw werkgever vergoed.  Uw werkgever zal geen informatie ontvangen over uw gesprekken met Wandelbuddy. Ook niet dat er gesprekken hebben plaatsgevonden.

Eigenlijk zoek ik een vertrouwenspersoon

Wandelbuddy is geen vertrouwenspersoon. In kleinere organisaties kan deze rol wel uitgeoefend worden. Er kan tijdens coachingsgesprekken “zeer” besproken worden die over problemen op de werkvloer gaan. Ik kan luisteren en coachen. Terugkoppelen naar de werkgever hoort daar niet bij.

Kunnen familieleden ook bij Wandelbuddy terecht?

Wanneer uw werkgever daarover afspraken met Wandelbuddy gemaakt heeft dan worden de kosten voor gesprekken van u en uw (meerderjarige) familieleden geheel door uw werkgever vergoed.  Uw werkgever zal geen informatie ontvangen over de gesprekken met Wandelbuddy die uw gezin heeft gehad. Ook niet dat er gesprekken hebben plaatsgevonden.

Kunnen kinderen ook bij Wandelbuddy terecht?

Ik schrijf in de slogan van Wandelbuddy : coaching voor iedereen!  en daarmee bedoel ik : bijna iedereen. Wandelbuddy is niet geschikt voor kindercoaching. Ik kan helpen bemiddelen naar andere wegen. U kunt, zo u wenst, uw kind wel meenemen tijdens een wandelsessie.

Werkt coaching gegarandeerd?

Nee. Het gestelde doel bereiken gaat niet vanzelf. Daarvoor zult u (hard) aan het werk gaan. Een garantie afgeven kan ik niet en wil ik niet. Soms is een verandering nodig waarvan blijkt dat u (nog) niet bereid bent die te willen/ kunnen doorvoeren.

Waarom Wandelbuddy zakelijk?

Ik geloof erin dat coaching helpend kan zijn wanneer er zich problemen op de werkvloer voordoen. De problemen hoeven niet ontstaan te zijn in werktijd en kunnen ook privégerelateerd zijn. Een werknemer die een laagdrempelig luisterend oor vindt voor zijn/haar verhaal zal op de werkvloer (en thuis) beter in zijn/ haar vel zitten. Dat komt de sfeer en werk-hoeveelheid / accuratesse ten goede. Daarnaast kan het helpend zijn om ziekteverzuim terug te dringen. Een werknemer die in een vroeg stadium vrij kan praten en mogelijke oplossingen/ inzichten kan vinden zal minder stress en kans op uitval ervaren.

Wilt u zich verder verdiepen in Wandelbuddy en Wandelcoaching?

Verder lezen:
Wandelbuddy – Zakelijk| Tarief
Wandelbuddy – Zakelijk| Nu Reserveren
Nog meer informatie treft u aan via het menu bovenaan deze pagina.

 

Heeft u verdere vragen?

vul dan het contact-formulier in en ik geef graag antwoord.