EAP

Wandelbuddy Zakelijk | EAP Employee Assistance Program

Voorkom Stress

Help stress voorkomen of tijdig bespreekbaar maken. De bal ligt bij u als werkgever. Bij veel organisaties wordt er afgewacht totdat de werknemer uitvalt door stress. Het gevolg voor u is dat uw werknemer het werk minder goed kan doen of erger nog: in de ziektewet terecht kan komen. Wanneer uw werknemer stress (om wat voor reden ook) heeft en weet dat het Employee Assistance Program (EAP) er altijd is en snel van dienst kan zijn, dan bent u uitval door stress een stap voor. Het is een win/win – situatie; Uw werknemer is tevreden en u bespaart geld.

Wandelbuddy kan uw organisatie hiermee helpen.

  1. Er is voor uw werknemer zeer snel een luisterend oor zonder (voor)oordelen beschikbaar, dat kan de druk op de ketel snel verlagen,
  2. Er zal (zo nodig) een afspraak ingepland worden voor een coaching-gesprek,
  3. Indien nodig wordt uw werknemer aanbevolen om (via de eigen huisarts) hulp in de eerste lijn te zoeken. Wandelbuddy kan daar alleen op aansturen, de eventuele vervolgstap ligt helemaal bij betrokkene. Vervolghulp kan bijvoorbeeld bestaan uit gesprekken met een praktijkondersteuner, maatschappelijk werk of een psycholoog/ psychiater. Wandelbuddy heeft ook contact met andere coaches en kan als tip andere werkvormen (mindfullness / yoga / en nog veel meer) aanbevelen aan cliënt/ uw werknemer.

EAP

Met het Employee Assistance Programma / EAP van Gosselaar Coaching & Consultancy (Wandelbuddy) is er voor uw werknemers op aanvraag direct laagdrempelige support beschikbaar. U voorziet uw werknemers van de afgesproken contactgegevens. Uw werknemer neemt contact op wanneer dat nodig is. Uw werknemer kiest er zelf voor om zelf wel/ geen terugkoppeling aan u – werkgever aan te bieden. U ontvangt jaarlijkse geanonimiseerde statistieken met de hulpvragen en het aantal gevoerde coaching- gesprekken. U komt, als werkgever, niet te weten wie de hulp heeft ingeroepen en wat er besproken is. Wij spreken een all-in tarief per deelnemer af, en voor u als werkgever zijn er geen verrassingen. De enige verrassing die er voor u wel is, dat zijn uw werknemers die goed in hun vel zitten. Ik hoop dat u dankzij de diensten van Wandelbuddy een lager ziekteverzuim en daardoor afnemende kosten kunt meten!

Hulp aan familieleden

Uw werknemer zit goed in zijn/haar vel wanneer het thuis ook goed gaat. U kunt er optioneel voor kiezen dat de partner/ gezinsleden van uw werknemer ook gebruik van de diensten kan maken.

Kosten

Het past binnen de formule van Wandelbuddy om laagdrempelig en gemakkelijk de coaching van uw werknemers aan te bieden. Vraag een offerte aan en u ontvangt meer informatie.

 

F. uit Venlo:
Ik merkte dat ik stress in de thuissituatie had. Op mijn werk maakte ik fouten en ik kon de snelheid niet meer aan. Ik werd daarnaast vergeetachtig. Het enige dat ik kon doen toen ik het gevoel had dat ik niet meer vooruit kon was een gesprek bij de huisarts aanvragen. Ze adviseerde me een consult met een psycholoog. Ik merkte dat de wachttijd zeker 3 à 4 maanden was. De maat was voor mij vol. Ik ontdekte Wandelbuddy en na een paar gesprekken merkte ik dat ik weer vooruit kon. Ik had me zonder de wandelingen met Maurice ziek moeten melden met alle kosten voor mijn werkgever van dien.