Van knop tot bloem

Ik heb twee foto’s gemaakt in onze achtertuin. Dat is op zich niet zo bijzonder, dat zullen mensen wel vaker doen 🙂 Een paar maanden geleden kregen we bij een supermarkt potjes met zaadjes erin. Vol overtuiging hebben we er een paar bij ons thuis in de tuin gezet. Eerst in een potje en later in de volle grond. Ze kregen keurig op hun tijd een portie water (hoewel de natuur ook goed meehielp deze zomer met water geven…). Wanneer je ervoor zou kiezen om ze niet te verzorgen dan had het resultaat er een stuk slechter vanaf kunnen komen.

Vooral De zonnebloem hield het stug vol en hij was heel geduldig! Hij was wat laat, maar als de knoppen dan ontstaan en in actie komen vind ik het resultaat wel heel mooi! Ik maak graag de metafoor naar hoe het in een mensenleven kan gaan. Soms kom je op bepaalde vlakken gewoon wat laat tot bloei. Het kan allerlei oorzaken hebben. Maar het resultaat kan dan wel heel mooi zijn wanneer je bij jezelf kunt vaststellen dat de knoppen uitkomen en in bloei gaan! De bloei van een plant kun je niet onderhouden, dat kun je met vaardigheden en ervaringen die je opdoet in je leven wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *